Kuminų sėklos
Aprašymas
Rytietiškas kuminų skonis ant jūsų stalo! Kuminai – prabangus prieskonis, šiuo metu paplitęs Rytų šalyse ir importuojamas iš ten. Greičiausiai jis kilęs iš Egipto, iš kurio vėliau prekybos keliais per Graikiją, Romą ir arabų šalis keliavo į Indiją ir Kiniją.
Kuminai pirmiausia suteikia skonio mėsos patiekalams. Taip pat teigiamai veikia virškinimo sulčių išsiskyrimą, todėl palaiko virškinimą ir visos virškinimo sistemos veiklą.
Dar vadinami kmynais, jie yra aštraus kvapo ir sudėtingo skonio, su saldžiomis ir kartokomis natomis, todėl yra įtraukti į daugelį žolelių mišinių ir yra nepakeičiami arabų bei indų virtuvėje. Be to, turi daug sveikatai vertingų savybių.
Kuminai pasižymi saldžiai aštroku skoniu ir savitu kvapu. Jie išryškina Azijos ir Artimųjų Rytų patiekalų skonį, yra vienas pagrindinių kario ingredientų. Tinka didelėje keptuvėje ruošiamų, troškintų ar garuose gaminamų patiekalų gardinimui, kaip Maroko virtuvėje. Taip pat puikiai dera su ant grotelių kepta mėsa, paštetais, dešromis, sūriais.
Energetinė vertė (100 g)
- Energija: 1567 kJ / 375 kcal
- Riebalai: 22,3 g (iš jų sotieji: 1,5 g)
- Angliavandeniai: 33,7 g (iš jų cukrus: 2,3 g)
- Skaidulos: 10,5 g
- Baltymai: 17,8 g
- Druska: 0,42 g
Grynasis kiekis
200 g
Sudedamosios dalys
Kuminų sėklų milteliai (Cuminum cyminum semen L.)
Kilmės šalis
Indija
Supakuota aplinkoje, kurioje buvo pakuojami kiti produktai.
Galimi alergenai: gliutenas, salierai, garstyčios, sezamas, žemės riešutai, soja, įvairūs riešutai.
Laikymo sąlygos: laikyti vėsioje, sausoje, sandariai uždarytoje pakuotėje, saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių ir drėgmės.